POZVÁNKA: Ekocentrum Prales slaví první narozeniny

28. 5. 2018

První pomyslnou svíčku na narozeninovém dortu sfoukne již tento týden naše ekocentrum Prales v pražských Kbelích. A jako dárek za úspěšný rok provozu jsme pro něj přichystali oslavu jak se patří. V pátek 1. června spolu se žáky základních škol vysadíme lípu k příležitosti oslav 100. výročí od založení Československé republiky a poté se pustíme do oslav Dne dětí. Tam na každého malého účastníka čeká mnoho zábavných i naučných stanovišť a hravých aktivit. Oslavami Dne dětí budeme pokračovat i následující den. V sobotu 2. června přivítá naše ekocentrum návštěvníky z řad široké veřejnosti. Program pro veřejnost začíná v sobotu ve 13:00 a končit bude v 18:00.

Den dětí
Rok se s rokem sešel a ekocentrum Prales během něj zrealizovalo celkem 252 ekologickovýchovných aktivit pro takřka 10 tisíc účastníků. A další stovky jich přibudou příští týden během oslav Dne dětí, které v ekocentru uspořádáme pro základní školy i širokou veřejnost.
Naše oslavy zahájíme dopoledne 1. června vysazením pamětní lípy poblíž bludiště ve tvaru lipového listu v horní části areálu Pralesa. A protože je lípa náš národní strom, nebude chybět doprovodný program věnovaný právě této dřevině. Děti se během něj dozví jak vypadá lipové semínko i lipový list, jaké vlastnosti má lipové dřevo i na co se používá. Na výsadbu lípy hned navážeme oslavami Dne dětí. Pro objednané třídy připravíme stanoviště, kde se zaměříme na poznávání dřevin, jejich plodů i vlastností, přiblížíme práci lesníka, představíme naši Záchrannou stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy a budeme společně poznávat les všemi smysly.
V sobotu 2. června budeme od 13. hodiny oslavami pokračovat. Tentokrát již akcí pro širokou veřejnost. Ve spolupráci s městskou částí Praha 19 – Kbely pro návštěvníky chystáme program, který je provede areálem Pralesa a Centrálním parkem Kbely.
Přijďte si užít prima sobotu a popřát našemu ekocentru Prales všechno nejlepší k narozeninám. Těšíme se na vás!
Den dětí