V pražských Kbelích jsme otevřeli nové ekocentrum Prales

1. 6. 2017

Včera dopoledne se veřejnosti a především pražským školám slavnostně otevřelo naše nové ekocentrum, které jsme pojmenovali Prales neboli Pražské lesní středisko. „Lesní“ nejen proto, že jej zřídily Lesy hl. m. Prahy, ale hlavně proto, že ekovýchovné programy a akce, které v jeho areálu budou probíhat, spojuje tematika lesa. Ukázky našich programů si včera mohly na vlastní kůži vyzkoušet děti ze Základní školy Kbely a ze Spolku Cestička, které se otevření našeho nového ekocentra spojeného s oslavou Dne dětí zúčastnily. Během dopoledne otestovala naše stanoviště celá stovka dětí.

Svojí účastí nás potěšila také radní hl. m. Prahy pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí Jana Plamínková, která nám spolu s dětmi pomohla zasadit do půdy ekocentra vzrostlou sazenici staré české odrůdy třešně (Karešova). Ta se bude od nynějška vyjímat v dolní části areálu Pralesa, hned vedle foliovníku komunitní zahrady, která je volně přístupná veřejnosti a nabízí stále ještě dostatek volného prostoru pro ty, kteří by si zde chtěli zasadit a vypěstovat své vlastní plodiny.
Kromě stanovišť s tematikou lesa si mohli návštěvníci prohlédnout třeba život ve včelím úlu anebo zavítat do výběhu našich čtyř oveček, kolem nichž se právě točil „holič“, aby je zbavil zásob vlny a vykouzlil jim letní sestřih.
Děkujeme všem za účast a těšíme se zase brzy na viděnou v Pralese.
otevirani pralesa