Týden lesů 2011 v Praze: Do lesa s lesníkem

10. 5. 2011

I letos připravujeme pro školy a veřejnost ve spolupráci s dalšími lesnickými organizacemi dvoudenní akci v rámci Týdne lesů 2011, tentokrát pod názvem Do lesa s lesníkem.
10. a 11. května bude v Kunratickém lese pod vedením odborníků lesníků (lesních pedagogů) připravena Lesní stezka s několika stanovišti na téma les, pěstování lesa, ochrana lesa. Uvidíte také ukázky těžby, lesní stroje i práci s koněm a určitě nebude chybět nějaké to malé tvoření a vyrábění.

Program Do lesa s lesníkem
10. a 11. května od 8 – 17 hodin
Celý program je rozdělen na několik samostatných částí:
Lesnická stezka – stezka se třemi stanovišti na téma pěstování, ochrana a měření lesa – čas cca 1 hod. – pro školy nutné objednání na čas!!!
Ukázky těžby, práce s koněmbude probíhat po celou dobu
Výtvarná dílnička, doprovodné aktivity – v prostoru startu (cíle) u chaty Gizela bude připravené malé tvoření z přírodnin, doskočiště, dřevěný xylofon, stanoviště o dřevinách – volně přístupné
Není les jako les – procházka různověkými porosty s lesnickou mapou
Trubači – ukázky troubení – během celého dne
 
Přístupové cesty od metra Chodov a Roztyly budou vyznačené kvízovou stezkou.
U chaty Gizela je otevřené ohniště, je možnost využít jej k opečení buřtů.
 
Upozornění pro školy:
Na Lesnickou stezku (hodinový program) je objednání nutné!
Na ostatní části programu (výtvarná dílna, doprovodné aktivity, ukázky těžby…) se neobjednává, lze je využít dle vlastního výběru a uzpůsobit si tak celý program.
Upozorňujeme však, že vzhledem k určitému kapacitnímu omezení jednotlivých aktivit nemůžeme zaručit na všech aktivitách vždy volná místa. Týká se to především výtvarné dílničky a nejvíce žádaných dopoledních časů. Prosíme třídy, které se chystají na volnou část aktivit, aby se také v zájmu lepší organizace ohlásily na SEV LHMP. Děkujeme za pochopení.

Objednávání škol na lesnickou stezku od 6. dubna na tel. 775 018 630 – p. Hrma.

 
Kompletní pozvánka ke stažení v pdf
foto_letak
Reportáž a fotogalerii z minulého ročníku najdete zde.
 
Mapka akce


 

12. května – Národní zemědělské muzeum Praha
V rámci výstavy v Národním zemědělském muzeu k Mezinárodnímu roku lesů připravujeme doprovodný program pro veřejnost a objednané školy.






Kudyznudy.cz – tipy na výlet