V loňském roce jsme uspořádali více než 600 ekovýchovných akcí

3. 5. 2016

Přesně 616 akcí a programů nejrůznějšího typu a tematického zaměření, které navštívilo celkem 50 746 Pražanů. Tak vypadá naše statistika za loňský rok, kterou pro organizace věnující se lesní pedagogice v České republice zpracovává Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem. Výsledky nás řadí na druhé místo v počtu akcí i v počtu návštěvníků, a to hned za Lesy České republiky. Na práci českých lesnických organizací s veřejností se podílíme více než 21 procenty.

graf-lesni-pedagogika2015
Mezi naše největší akce patří již tradiční program pro žáky pražských škol Do lesa s lesníkem, jehož se v loňském roce zúčastnilo takřka 500 dětí. Velké množství Pražanů nás najde i na každoročních jarních oslavách Dne Země, spousta školáků s námi v průběhu roku prožije některý z našich terénních projektových dní. A na jaře se k nám pravidelně přidává několik stovek pomocníků, kteří spolu s námi vysazují nové pražské lesy. Jen v loňském roce dobrovolníci vysázeli 3 500 nových stromků, letos na jaře dokonce 4 400 sazenic.
Ačkoli počet našich akcí každý rok mírně stoupá, neustále se snažíme programy především zkvalitňovat a inovovat, tak aby dokázaly zaujmout naše různorodé publikum, které někdy tvoří děti a studenti, jindy dospělí, rodiny nebo senioři.
graf-lesni-pedagogika2015b
Vysvětlivky: LČR = Lesy ČR; ÚHÚL = Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem; VLS ČR = Vojenské lesy a statky ČR; SVOL = Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů v ČR; ŠLP ML Křtiny = Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny; SLŠ Hranice = Střední lesnická škola Hranice
 
Zdroj dat: Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem