Soví brko – výtvarná soutěž na zimní čas. Nechte se inspirovat tajemnými sovami

30. 11. 2023

V Praze žije řada druhů chráněných sov. Jejich jména jsou nám možná povědomá, někdo je dokonce i slyšel, ale málokdo je viděl. Na zimní čas jsme připravili výtvarnou soutěž zaměřenou právě na sovy. Cílem soutěže je zvýšit povědomí o životě sov a jejich nočních výpravách, které jsou pro nás často opředené tajemstvím. Cenou pro jednotlivce bude vstupenka na vycházku Za sovím houkáním 2024. V kategorii kolektiv budou mít vítězové možnost zlepšit podmínky hnízdění sov vyvěšením budky na vhodném místě a během povídání s odborníkem se i setkat s živou sovou.

Výtvarná soutěž Soví brko je pro všechny od 6 let.

V jakých kategoriích můžete soutěžit a co můžete vyhrát?

👉 Kategorie jednotlivec: děti ze ZŠ, SŠ a veřejnost (od 6 let věku)
Vybereme celkem 4 díla – dvě díla autorů ve věkovém rozpětí 6–18 let a dvě díla autorů ve věkovém rozpětí 18+. Vítězové získají bezplatnou vstupenku na libovolný termín v rámci podvečerní vycházky Za sovím houkáním 2024.

👉 Kategorie kolektiv max. 30 osob (1 společné dílo): ZŠ, SŠ a veřejnost (od 6 let věku)
Vybereme celkem 3 díla – pro tři vítězné kolektivy připravíme povídání o sovách s živou ukázkou a vyvěšením budek.

Další důležité informace k soutěži:

👉 Přihlaste se přes formulář.

👉 Formát a zpracování výtvarného díla jsou libovolné. Fantazii se meze nekladou.

👉 Výtvarná díla zasílejte od 2. prosince 2023 do 26. ledna 2024 poštou na adresu Lesy hl. m. Prahy, Středisko Ekologická výchova, Práčská 1885, Praha 10 – Záběhlice, 106 00

👉 Zasílané dílo označte těmito údaji: název díla, soutěžní kategorie, jméno a příjmení autora s adresou nebo název kolektivu s adresou, věk autora/ů, kontaktní email a tel. číslo, počet autorů v kategorii kolektiv.

👉 Vyhlášení soutěže proběhne začátkem února 2024 e-mailem na adresu výherců. Jejich jména budou zveřejněna na webových stránkách www.lesypraha.cz.

👉 Případné dotazy zodpoví Marcel Mergl, mergl@lesy-praha.cz, 777 471 372

Těšíme se na vaše soví díla.

plakát na soutěž Soví brko