POZVÁNKA: Vycházky za netopýry do Stromovky a Milíčovského lesa

23. 5. 2023

Když se začíná stmívat a den se chýlí ke konci, začínají se v přírodě probouzet ti, pro které je tma jejich přirozeným prostředím. Někteří jsou hluční a dupotem a funěním dávají o sobě vědět, mnozí však jen neslyšně brouzdají večerní krajinou a míhají se kolem nás bez povšimnutí. Mezi ně patří létající savci – netopýři. Zveme vás za nimi na výpravu do večerní pražské přírody a třebaže jsou velmi nenápadní, pokusíme se je odhalit pomocí speciálního přístroje. Na pozorování okřídlených hmyzožravců se můžete těšit 6. června v Milíčovském lese a 13. června ve Stromovce.

netopyri-leto-2023
S pomocí detektoru zjistíme, jak bohatý zvukový repertoár netopýři mají a jak se od sebe svými hlasy navzájem liší jednotlivé druhy netopýrů, z nichž 17 se v Praze prokazatelně vyskytuje.
Na výpravě nás doprovodí i některý z ochočených, trvale handicapovaných netopýrů. Odborné vedení netopýřích exkurzí zajistí lektoři z České společnosti pro ochranu netopýrů.

Kdy se k nám můžete přidat:

Termín Lokalita Místo a čas srazu
6. 6. 2023 Milíčovský les ve 21:00 před srubem lesní školky *)
13. 6. 2023 Stromovka ve 21:00 před Šlechtovou restaurací

*) Vhledem k nepříznivé předpovědi počasí – déšť je vycházka  6. 6. zrušena.

Prosíme zájemce, aby svoji účast předem nahlásili na telefonním čísle 775 018 630 nebo na e-mailu sev@lesy-praha.cz (kapacita exkurzí je omezená, na jednu exkurzi se vejde asi 20–25 účastníků).
Akce je zdarma.
Na exkurzi doporučujeme vzít si s sebou baterku a vhodné oblečení a obuv do terénu.
POZOR, exkurze se budou konat jen za vhodného počasí (ne za hustého deště, silného větru ani při velkém ochlazení – to bychom toho od netopýrů totiž mnoho nezaslechli).