POZVÁNKA: Stromy pro Prahu sázíme už 30 let. Zasaď strom pro její budoucnost i ty

10. 10. 2022

Každoročně na jaře a na podzim vysazujeme v pražských lesích i na prázdných plochách určených k zalesnění desetitisíce nových stromků. Přidejte se k nám teď na podzim i vy a pomozte nám s výsadbou lesních sazeniček, z nichž jednou vyroste nová generace lesa. Při příležitosti Dne stromů, který se v Česku slaví 20. října, vás zveme na – už skoro tradiční 🙂 – společné sázení lesních stromků, které se uskuteční v sobotu 22. 10. 2022 od 10 do 16 hodin, tentokrát v lesoparku Letňany.

Sazenice se budou doplňovat do už založené oplocenky ve východní, kbelské části lesoparku (kousek od Ledečské ulice). Nářadí i instrukce budou na místě k dispozici, stačí jen dorazit.

strom-pro-les_2022_nahled

Letošní akce bude navíc ještě trochu speciální, protože v lesoparku bychom spolu s vámi rádi taky oslavili naše 30. narozeniny. Naše organizace začala fungovat na podzim 1992, takže letos slaví 30 let své existence. 30 let, během kterých se naši lidé snažili a snaží dělat všechno pro to, aby byla pražská příroda pořád tak krásná, bohatá a plná zeleně. A téma oslavy se v našem případě vyloženě nabízí… Na památku tohoto výročí vysadíme v letňanském lesoparku kromě mnoha malých sazeniček taky jeden vzrostlý pamětní strom, který bude dělat radost a časem taky stín všem návštěvníkům. Jeho slavnostní výsadbu zahájíme v 11 hodin, na dohled od oplocenky, kde se bude sázet během celého dne, a budeme rádi, když taky přijdete. 🙂

Podívejte se, jak to na výsadbách vypadalo loni. Společnými silami jsme tehdy sazenicemi dubu, buku, lípy či jedle osázeli celou jednu paseku, která v Kunratickém lese zůstala po smrcích napadených kůrovcem. Co dokážeme letos?