Nové stromky v pražských lesích porostou spolu s dětmi, které je vysadily

24. 11. 2017

Přes 3 600 mladých sazenic lesních dřevin pomohly letos na podzim v pražských lesích vysadit děti ze tří různých základních škol. V týdnu od 10. do 16. listopadu vyrazili žáci z Radotína do Modřanské rokle, Divokou Šárku si vzaly na starost děti z Dejvic a nový les V Panenkách poblíž Běchovic vysazovala běchovická základní škola. Mladé duby, buky, lípy, modříny, borovice, douglasky a jasany teď už spokojeně zapouštějí kořeny do země.

Příjemné počasí, šikovní žáci, prázdná mýtina v Modřanské rokli a 1 000 sazenic čekajících na svoji šanci stát se lesem – tak vypadalo dopoledne 10. listopadu, během nějž nám s výsadbou stromků pomáhali žáci prvního stupně Základní školy Praha-Radotín. Předvedli nám, jak krásně umí vzájemně spolupracovat, a s odhodláním se poprali s nelehkou lesnickou prací.
Jako druhá přivítala své pomocníky Divoká Šárka. V pondělí 13. listopadu se lesem již brzy ráno rozezněly hlasy nadšených dětí z páté třídy Základní a mateřské školy Bílá z Prahy 6. Radost a chuť s vervou se pustit do práce, to byly hnací motory třídy 5.C, které se během chvilky podařilo vysadit přes sto nových sazenic lípy, dubu a jedle.
IMG_4184
Pokud jste ve středu 15. a ve čtvrtek 16. listopadu projížděli kolem běchovických polí, mohl se vám naskytnout pohled na desítky sázejících dětí ze Základní školy Praha-Běchovice. Postupně se jich tu vystřídalo asi 190 a společně vysadily úctyhodných 2 500 sazenic lesních dřevin. Vyjma prvních a druhých tříd přiložila ruku k dílu celá škola a pomohla nám tak rozšířit vznikající les V Panenkách. Díky jejich úsilí se další kousek pole na východě Prahy jednou promění v zelený les.
bechovice2
Všem zúčastněným školám, pedagogům a dětem děkujeme za jejich pomoc a těšíme se na shledání třeba právě při některé z dalších výsadbových akcí.