V ekocentru Prales už se probouzí jaro, narodila se dvě jehňátka

23. 2. 2018

Ačkoli venkovní teploty si prozatím tvrdošíjně stojí za svým, do našeho ekocentra Prales už partyzánsky pronikli první poslové jara. Naše malé ovčí stádo, které v ekocentru žije, oslavuje: Ve čtvrtek 15. února se ovci Pepině narodila dvě krásná jehňátka. Otcem je beránek Toník.

ovecky
Jehňátka od sebe rozeznáte na první pohled. Ta světlejší, Sněhulka, se víc podobá mámě, protože Pepina je ovce merino. Zato tmavá slečna Čertice si toho vzala víc od táty – je odvážnější a podobá se mu i zbarvením, Toník je totiž kříženec ovce merino a ovce kamerunské. A taky je Toník velký šikula, protože svoji práci pro založení nové ovčí rodiny stihl zřejmě jen těsně před tím, než jsme jej v minulém roce nechali vykastrovat. Jestli toho ve stádečku stihl ještě víc, uvidíme v nadcházejících týdnech… 🙂
Ovce Pepina spolu se svými dvěma kolegyněmi přišla z Klánovic do vznikajícího ekocentra Prales koncem září 2016, Tonda se ovci Žofce narodil 22. února 2017 už v Pralese. Byl naším prvním zdejším jehňátkem.
Hrdým rodičům moc gratulujeme a oběma jehňátkům přejeme, ať se jim na světě líbí. Přijďte je přivítat, návštěvy přijímají každý všední den a od 17. března i v sobotu.