Žáci ZŠ Drtinova pomohli naplnit misky zvířecím pacientům

25. 1. 2018

Konzervy, kočičí i psí granule, piškoty nebo krmná směs pro hlodavce. I tak může vypadat vánoční nadílka pro pacienty záchranné stanice. Opožděný vánoční dárek si pro zraněné živočichy připravili žáci ZŠ Drtinova, kteří na konci minulého roku uspořádali jarmark na podporu Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Za utržených 4 474 Kč z prodeje domácího cukroví, keramických ozdob či svícínků nakoupili žáci krmivo pro zvířecí pacienty a 19. ledna jej předali pracovníkům naší organizace.

Za slavnostních zvuků lesnice jsme se minulý pátek v prostorách základní školy sešli se zástupci žákovského parlamentu, kteří věnovali krmivo pro naše pacienty ze záchranné stanice. Hospitalizovaní ježci, zajíci, lišky a další zvířata se už nemohou dočkat pochoutek v podobě masných konzerv, krmných směsí a dalších dobrot.
Jako poděkování jsme pro žáky ZŠ Drtinova vystavili dárcovský certifikát a uspořádali pro ně komentovanou prohlídku v našem zookoutku v Malé Chuchli, který slouží jako domov trvale hendikepovaným živočichům ze záchranné stanice. Děti pod vedením našich lektorů navštívily výběh daňků, muflony i divočáky a společně s námi jim daly i něco malého k snědku. Tím ovšem odměňování těchto mladých mecenášů nekončí. Během jara spolu s námi vypustí do volné přírody uzdravené pacienty ze záchranné stanice a přesvědčí se tak, že jejich dar pomohl zachránit zvířecí životy.
zaci ze ZS Drtinova