Trio trubačů s návštěvníky zookoutku oslavilo svátek svatého Huberta

10. 11. 2017

Na 350 návštěvníků si o první listopadové sobotě přišlo zpříjemnit odpoledne do našeho chuchelského zookoutku, aby tu potěšili svoje uši na tradičním Svatohubertském troubení. Celým koncertem lesnic posluchače provedlo trio hudebníků z uskupení Trubači Zeleného kříže z okresního mysliveckého spolku v Berouně a jeden z našich pracovníků, který se chopil role moderátora a komentátora svatohubertského odpoledne a lesnické skladby doplnil poučným výkladem.

Vůně lesa, šelestění lesní zvěře, příjemné podzimní počasí a melodické tóny, které se rozléhaly naším zookoutkem, to vše přímo lákalo k zastavení a rozjímání pod pestrobarevnou klenbou stromů. Lidé, kteří si 4. listopadu našli cestu do Chuchelského háje, posedávali na lavičkách a zaujatě naslouchali mysliveckým trubačům, kteří si pro tuto příležitost připravili nespočet znělek, famfár a melodií spjatých s mysliveckými tradicemi.

Dvouhodinový program nabitý mysliveckou hudbou a podzimní atmosférou se skládal ze tří částí. V první z nich se rozezvučely znělky, které nás v duchu okamžitě přenesly na hon, kde jsme se zaposlouchali do tónů oznamujících zahájení, průběh i ukončení takového mysliveckého svátku. Ve druhém koncertním bloku nás trubači zavedli mezi melodie svatohubertské mše, které okouzlily nejednoho posluchače. Na závěr sobotního odpoledne rozezněly Chuchelský háj skladby novodobé, ale i staré lovecké hudby.
Spokojení byli nepochybně i nejmenší návštěvníci zookoutku, kteří celé vystoupení poslouchali z prolézaček, kolotočů a houpaček.
Doufáme, že si všichni posluchači domů ze svátečního lesa odnesli neobyčejný zážitek a že je budou ozvěny jasných lesnických melodií provázet jinak sychravými podzimními dny.
troubeni