POZVÁNKA: Přijďte k nám po žních také na dožínky

29. 8. 2017

První žně v našem novém ekocentru Prales ve Kbelích se vydařily, obilí je sklizeno a my se těšíme na další krok. Protože, jak víme, žněmi práce nekončí, ale začínají, dovolujeme si vás pozvat také na dožínky, které se v ekocentru Prales uskuteční v sobotu 2. září od 13 do 17 hodin.

dozinky
Máme pro vás připravený opravdu bohatý program, plný ukázek činností, které se s dožínkami tradičně pojí. Budete mít příležitost sami si vyzkoušet například mlácení či mletí obilí a dozvíte se, co jste možná o obilí dosud nevěděli. Milovníci ručních prací se mohou těšit i na výrobu slaměných předmětů. A co by to bylo za práci s obilím, kdyby jejím výsledkem nebylo také něco dobrého na zub? Připravíme pro vás dílničku, ve které si z vlastnoručně namleté mouky budete moci přímo na ohni upéct placky, a ty pak potřít marmeládou či česnekem… Mňam. 🙂
Ve 14 hodin vás všechny zveme do slavnostního průvodu, který se za doprovodu muziky vydá od sklizeného pole do dolního areálu ekocentra, kde jej přivítá dožínkový hospodář a hospodyně.
Areál ekocentra bude otevřen od 9 hodin, jako každou sobotu. Můžete tedy dorazit již v předstihu a sledovat dožínkové přípravy. Od 13 hodin, kdy program dožínek začne, bude pro vás v areálu připraveno také občerstvení (nealko, pivo, klobásy a pečivo).
Těšíme se na vás.