Den vody jsme oslavili s deštěm a se dvěma stovkami dětí

28. 3. 2017

Ve středu 22. března jsme ve spolupráci s městskou částí Praha 4 u rybníka Labuť na kraji Kunratického lesa uspořádali Den vody. Zřejmě proto, aby byl dojem z vodního dne vážně dokonalý, chtěl se akce mermomocí zúčastnit i asertivní déšť, na 250 dětí a dospělých ale ani sychravé počasí neodradilo.

Pro návštěvníky Dne vody jsme připravili 6 stanovišť z vodního světa. Na jednotlivých zastávkách se například dozvěděli, na jakém principu funguje přehrada, jak vypadá základní vybavení správného rybáře, jak se z malého pulce vyvine dospělá žába nebo co má společného volavka s vydrou. Kromě toho se prošli také po kvízové vodní stezce, na níž nasbírali spoustu zajímavých informací. Třeba který z pražských rybníků je největší, které zvíře je majitelem nejhustšího kožichu nebo kolik vody je potřeba na výrobu jednoho litru piva.
Den vody odstartoval sérii akcí pro školy i veřejnost, které letos spolu s městskou částí Praha 4 organizujeme. Již 21. dubna pro vás pořádáme Den Země v Central Parku na Pankráci, 2. června na stejném místě Den dětí a na 20. listopad chystáme Den stromů. Těšíme se na vás.
den-vody