6. ročník soutěže ve sběru lesních plodů má své vítěze

16. 12. 2016

Také letos na podzim jsme uspořádali soutěž ve sběru lesních plodů a suchého pečiva pro zvěř z pražských lesních zookoutků a pro zvířecí pacienty ze Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Šestého ročníku již tradičního klání o nejlepšího sběrače se zúčastnilo 108 školních tříd ze 24 škol, školek a školních družin, jimž se společnými silami podařilo nasbírat přes 4 tuny žaludů a 3 tuny šišek. Šišky putovaly do výplně oplocení nového zookoutku Divoká zahrada Hostivař.

Tentokrát se soutěžilo v kategoriích nejlepší základní škola, nejlepší mateřská škola, nejlepší třída a nejlepší jednotlivec. Výsledky byly velmi těsné. Nejpilnější mezi základními školami byla ZŠ genpor. Františeka Peřiny, pracoviště Laudova, kde žáci nasbírali 675 kg šišek a žaludů. Mezi mateřskými školami se na prvním místě umístila MŠ Libkovská s 705 kg žaludů a šišek. Loňské vítězství v kategorii nejlepší třídy a nejlepšího jednotlivce obhájila opět ZŠ Kavčí hory, kdy třída 4. A nasbírala 182 kg a ze stejné třídy byla i nejlepší sběračka.
predavani-sber
 
Odměnou za snahu žáků a organizaci ze strany učitelů byly dárkové koše plné zdravých dobrot a dalších překvapení, nejlepší školy vyhrály certifikáty na projektový den resp. program dle vlastního výběru z naší nabídky. Vítězné třídě jsme předali vstupenku na populární program Noční les. Zblízka se seznámí s nočním lesem a jeho tajemnými živočichy a za zvuků probouzející se tmy se uloží ke spánku v hájemství lesního srubu. Nejlepší sběračce umožníme stát se na jeden jedinečný den ošetřovatelem, který pečuje o obyvatele zookoutku v Malé Chuchli.
V některých školách se do sběru zapojila například jen jedna třída, jinde naopak s plným nasazením sbíral třeba celý stupeň. Naše poděkování ale patří všem zúčastněným bez ohledu na to, kolik kilogramů kdo přinesl. Děkujeme!

pořadí 10 nejlepších škol Nasbírané množství
MŠ Libkovská 705 kg
ZŠ genpor. Františka Peřiny – pracoviště Laudova 675 kg
ZŠ Kavčí hory 665 kg
ZŠ Lipence 570 kg
MŠ Klánovice 535 kg
MŠ Libčická 480 kg
ZŠ Běchovice 450 kg
ZŠ Mazurská 405 kg
ZŠ Všenory 390 kg
ZŠ gen. Františka Fajtla 270 kg