Chuchelský háj se změnil v les Řáholec i v dračí doupě

16. 10. 2015

Jen jednou ročně se někde v Chuchelském háji otevírá brána do pohádkového světa a z něj mezi stromy na pár hodin vyklouznou bytosti z pohádkových příběhů, v nichž laskavost a důvtip na hlavu poráží zlo a zášť a udatní hrdinové se probíjejí k urputně šťastnému konci. Letošní portál do pohádkového světa „bylo, nebylo“ za přibližně sedmero horami už sice zmizel za stěnou z padajícího listí, ale že se o minulém víkendu říše pohádek na chvilku opravdu dotkla našeho světa, na to máme na 800 malých i velkých svědků.

Na neohrožené děti, které se v doprovodu rodičů, sourozenců a tu a tam i psích fanoušků v sobotu 10. října vypravily na cestu pohádkou, čekalo v lese několik stanovišť. S princeznami krmily draka, ve vodníkově hospodářství lovily rybičky, otestovaly chuchelskou půjčovnu košťat a s čertem v pekle rozehrály karetní partičku. Na „kolejích“ na ně dohlížel pan výpravčí z Pohádek o mašinkách a Manka s Rumcajsem si odskočili z lesa Řáholce, aby jim předvedli střelecké umění s žaludovými bambitkami. (Snad mezitím knížepán nevyvedl v Jičíně nějakou neplechu. Ale beztak ano.) Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, se tu mihl také Rákosníček, stejně jako ukoptěný čert, který dětem s povděkem přenechal starost o uječenou Káču.
pohadkovy-les4
Nakonec se všichni zdárně dostali do cíle v lesním zookoutku a podělili se o drobné odměny. Spokojení, že všechny pohádky dopadly dobře a že i tato akce, která již tradičně zakončuje sezónu v Chuchelském háji, má šťastnou pointu.
Na organizaci akce se kromě Lesů hl. m. Prahy podílel ČSOP Barrandov – oddíl Sportíci a Martina Kadeřábková z občerstvení ze zookoutku. Snad se nám společně podaří najít vchod do pohádkového lesa i příští rok. 😉


Autorem fotografií je ČSOP Barrandov – oddíl Sportíci, více fotografií najdete v jeho galerii.