Armáda spásy v zookoutku v Malé Chuchli

19. 10. 2013

Zookoutek v Malé Chuhli se stal na jedno říjnové dopoledne místem, kde se nádherně propojilo stáří a s ním spojená zkušenost a moudrost spolu s mládím, rychlostí a nadšením pro věc. Lesníci tu totiž připravili společný program pro skupinku seniorek z komunitního centra Armády spásy na Praze 3 a kluky a holky ze 4. třídy základní školy sv. Voršily.

Čtvrťáci se s „babičkami“ z komunitního centra znají již delší čas, a tak to bylo setkání téměř rodinné. Tentokrát jim společnost dělali lesníci Lesů hl. m. Prahy spolu s rysem, daňky, jeleny, sovami a dalšími obyvateli zookoutku.


Po slavnostním přivítání za zvuku lesnic a prohlídce areálu zookoutku následovala společná část. Skupinky školáků si vybraly tu „svojí“ babičku a společně pak odlévaly sádrové stopy, vyplňovaly pracovní listy či hledaly správné paroží či kožíšek.
Propojilo se tu mládí a rychlost kluků a holek, když bylo potřeba zaběhnout něco zjistit na informační tabule u jednotlivých voliér, ale i rozvaha a zkušenost „babiček“, když bylo potřeba něco odhadnout nebo promyslet. Nadšení obou skupinek bylo veliké a ani nebylo poznat, že mezi nejmladším a nejstarším účastníkem bylo úctyhodných 83 let.
Protože sluníčko jen tak pokukovalo, přišla vhod i teplá káva a čaj od Kadeřábků i možnost se na chvilku ohřát v opraveném srubu lesní školy.
Loučení bylo opět ve znamení tónů. Nejdříve to byly zvuky jelena na řevnici a úplně nakonec pak společné zpívání na rozloučenou.

Programy jsou částečně financovány z grantu MČ Praha 3.
STIT.eps

 
Více fotek naleznete zde.