Soutěž o nejlepšího sběrače lesních plodů už má svého vítěze

12. 2. 2013

V letošním školním roce Lesy hl. m. Prahy uspořádaly 2. ročník soutěže o nejlepšího sběrače plodů a pečiva pro lesní zvěř. Společnými silami se podařilo žákům nasbírat přes 3,5 tuny lesních plodů a pečiva. Letošního ročníku se zúčastnilo více než 60 tříd z 20 škol a školek, také některé družiny, oddíly a rodiny s dětmi.

Díky úsilí žáků se v období od 15. září do 15. listopadu 2012 podařilo shromáždit přes 3,5 tuny lesních plodů a pečiva. Sběr těchto surovin pomáhá zpestřovat jídelníčky zejména pacientů jinonické Záchranné stanice pro volně žijící živočichy a obyvatelům chuchelského zookoutku. I pro volně žijící zvěř však bude takový doplněk stravy v nadcházejícím zimním období velmi cenný. Lesní plody totiž působí zároveň jako přirozené antiparazitikum, které nelze plně nahradit žádnou syntetickou látkou.
Ceny budou předány 19. prosince 2012 na půdě vítězných škol. Nejlepší sběračský kolektiv vyhraje poukaz na program Noční les, který probíhá v Zookoutku Malá Chuchle. Děti během něj nakrmí místní zvěř, poznají její noční život, připraví si na ohni večeři a nakonec zde i přespí. Nejúspěšnější jednotlivec vyhraje lesní dárkový koš s překvapením.
Předvánoční čas je dobou  plnou malých i velkých překvapení a my bychom také rádi jedno překvapení  připravili, proto do 19. prosince udržíme výsledky v tajnosti.
Tisková zpráva ke stažení zde.