Letní aktivity: tábor s Českým svazem ochránců přírody

22. 6. 2010

Středisko ekologické výchovy LHMP při své činnosti dlouhodobě spolupracuje s Českým svazem ochránců přírody. Letos v rámci prázdninových akcí podpoří i tradiční letní tábor ZO ČSOP Stopa Klánovice, který se koná na Českomoravské vrchovině v ekocentru Chaloupky. Pomáháme s přípravou i vlastním průběhem tábora, kterého se zúčastní přes 20 dětí. Prostředí okolo Chaloupek nabízí řadu příležitostí, jak hravou formou seznamovat děti s ekosystémem lesa i vody.


ZO ČSOP Stopa Klánovice je jedním z článků Českého svazu ochránců přírody působícím na území Prahy. Byl zaregistrován počátkem roku 1996, ale svou činností navázal na odíl Stopa, který fungoval již od roku 1986. Součástí je oddíl MOP (mladí ochránci přírody), který má zhruba 40 dětí a jehož činnost se zaměřuje na turistiku a poznávání přírody. Během roku probíhají každý týden pravidelné oddílové schůzky (téměř výhradně v terénu), víkendové akce a tradiční letní tábor.
Ze společných akcí SEV LHMP a ZO ČSOP Stopa Klánovice vybíráme: Les plný zvířátek (akce pro děti předškolního věku v Klánovickém lese), pravidelný úklid lesa.