Býložravci českých lesů zavítali za dětmi se sluchovým postižením

29. 3. 2016

Že kvalita posluchače vůbec nesouvisí s kvalitou sluchu, nám minulý týden fantasticky předvedli žáci prvního stupně základní školy v ulici Výmolova v pražských Radlicích, která se zaměřuje na vzdělávání dětí se sluchovým postižením. Na naše vyprávění o býložravé zvěři tu čekalo více než 30 zvídavých a nesmírně pozorných posluchačů, stoprocentně připravených na exkurzi do života lesních živočichů.

Při výkladu nám asistovala tlumočnice, která svět býložravců dětem převáděla do znakové řeči. Prozkoumat ukázky paroží nebo si vyzkoušet, jaká je na dotek srst takového muflona nebo třeba bobra, však děti samozřejmě zvládly samy. Některé rozpoznaly dokonce i výrazné zvuky vábničky, která dokáže přilákat jelení zvěř. Ke všem exponátům přistupovaly s velkou úctou, ale zároveň se zápalem nadšených objevitelů.
bylozravci
Pracovat s tím, kdo má zájem o svět kolem sebe a je, třeba navzdory handicapu, učenlivým studentem, je pro vás vždy obrovskou radostí a velice si vážíme důvěry, již nám škola i děti projevily. A moc děkujeme také za velikonoční kočičky s malovanými vajíčky, které jsme dostali při rozloučení.
Více fotografií najdete na facebookové stránce školy (první a druhé fotoalbum).