Pro pražské lesníky je Týden lesů každý týden, pro děti a veřejnost je to ten druhý květnový

10. 5. 2015

Už tento týden se Kunratický les promění v dějiště dalšího ročníku Týdne lesů, který již od roku 2008, obvykle ve druhém květnovém týdnu (letos od 11. do 15. 5.), slaví celá Česká lesnická republika. Lesy hl. m. Prahy se do oslav pravidelně a rády zapojují, a tak si ani tentokrát naši lesníci a lesní pedagogové v jednom nenechají svoje znalosti a bohaté zkušenosti pro sebe.

F140513 DSL 062b
14. května lesníci uvedou žáky pražských základních škol do zákonitostí zodpovědné lesnické práce a nezbytné ochrany lesních ekosystémů, a to bezprostředně v terénu, pod sklánějícími se korunami svých listnatých i pichlavých svěřenců, o něž celoročně pečují. Výjimečný zážitek čeká v pátek 15. května na nejmladší žáčky prvních tříd, kteří už pomalu čtou svoje první „velké“ knihy. Ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a Ústavem pro hospodářskou úpravu lesa pro ně lesníci Lesů hl. m. Prahy chystají speciální ekovýchovný lesní koutek, který zhmotní kus lesa přímo mezi regály s knihami v knihovně v centru Prahy. Les, který kdysi věnoval dřevo pro výrobu papíru, aby lidé mohli zaznamenávat svoje myšlenky a příběhy, se tak symbolicky shledá se svými sice placatými, ale moudrými „potomky“.
Podrobný plán akcí, které Lesy hl. m. Prahy pro Týden lesů připravují, představíme na našem webu na začátku května. Spoustu informací se ale už nyní dozvíte na webu Lesní pedagogika.
 
Jak to v lese vypadalo loni, se můžete podívat v galerii.