Zakládat nové pražské lesy pomáhaly i děti

9. 4. 2014

V plném proudu jsou jarní výsadby mladých stromků v pražských lesích. Během letošního jara lesníci vysadí celkem přes 186 tisíc sazenic lesních dřevin, přičemž nejvíce vysazovanými dřevinami jsou duby, buky, lípy a habry, z jehličnatých pak borovice lesní a jedle bělokorá. Pestrou skladbu budoucího lesa doplňují jeřáb ptačí, jeřáb břek, třešeň ptačí nebo hrušeň polní.

Několik let se na výsadbách podílejí i žáci pražských základních a středních škol. Letos společně s lesníky vysadili více jak 2 000 sazenic dřevin.
 


 
Každý rok je o výsadby mezi školami velký zájem a ani letošní rok není výjimkou. Do projektu společného sázení se zapojily např. ZŠ K Milíčovu, ZŠ Campanus, ZŠ Burešova, ZŠ Dolní Počernice, ZŠ Velká Chuchle nebo ZŠ International Nebušice. Učitelé velmi vítají praktické zapojení žáků, lesníci mají zase naopak příležitost, jak je seznámit s principy hospodaření v lese, zopakovat společně zásady chování v přírodě a celkově přiblížit povolání lesníka.
Zapojení škol do společné péče o les je výborný způsob, jak předcházet následnému vandalismu v lesích. Vynaložené úsilí spojené s prací dětí se lesníkům rozhodně vyplácí.
 
tisková zpráva ke stažení