Den Země ve Kbelích navštívilo přes 700 dětí i dospělých

20. 4. 2017

I když chladné počasí venkovním akcím příliš nepřálo, ve středu 19. dubna 2017 se v našem nově vznikajícím ekocentru PRALES ve Kbelích sešlo na 700 otužilců, kteří přišli oslavit mezinárodní Den Země. Ten pro ně uspořádala městská část Praha 19 – Kbely společně s naší organizací. Svou prezentaci připravily také Pražské služby, společnost Ekokom, spolek Cestička, organizace Arnika, Hygienická stanice hl. m. Prahy a další organizace, které se zabývají problematikou ochrany přírody. Děti, ale i dospělí tak měli příležitost dozvědět se formou her, kvízů a soutěží něco víc o třídění odpadu, ochraně rostlin a živočichů či o zdravém způsobu života šetrnému k životnímu prostředí.

U příležitosti 25. výročí založení naší organizace jsme připravili prezentaci činností, kterým se věnujeme. Návštěvníci tak například zjistili, kolik kilometrů vodních toků na území Prahy spravujeme, o které pražské parky se staráme či jaké množství zraněných živočichů ročně doputuje do naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy.
Dny Země v průběhu druhé poloviny dubna pořádají také další městské části a Lesy hl. m. Prahy u toho samozřejmě nebudou chybět.
Těšíme se na viděnou.
prezentace Lesů


Více fotografií ze Dne Země v ekocentru Prales najdete na webu městské části Praha 19.