POZVÁNKA: Oslavte s námi Den Země. Potkáme se v Pralese 22. dubna

10. 4. 2024

Jaro je k nezastavení a my pro vás v ekocentru Prales v pražských Kbelích chystáme v pondělí 22. dubna  akci  DEN ZEMĚ.  V čase od 9 do 14 hodin  tu budou připravená stanoviště o včelách, zahradě, ptácích a hospodářských zvířatech pro děti i dospělé. Akce je zcela zdarma.

Co se v Pralese můžete dozvědět nebo si vyzkoušet?
👉 Jak se dojí kráva?
👉 Co se děje právě ve včelím úlu?
👉 Jaké jsou ptačí budky a podle čeho si je ptáci vybírají?
👉 Který je náš nejběžnější pěvec?
👉 A mnoho dalšího.

Těšíme se na vás.

2024_04_22_Den-Zeme_Prales_plakat

Den Země se slaví již 54 let ve více než 190 zemích světa. Smyslem této události je hlavně připomenout důležitost péče o životní prostředí. My se o pražskou přírodu  staráme již přes 30 let a pravidelně se do oslav věnovaných naší planetě aktivně zapojujeme.

Kde se s námi dále můžete setkat?

Lesy hl. m. Prahy každoročně zapojují také do aktivit ke Dni Země, které pořádají pro veřejnost jednotlivé městské části. Přijďte s námi objevovat ptačí říši.

👉 V Malešickém lesoparku se zúčastníme již 20. ročníku Ekofestu – festivalu ekologických a místních organizací na MČ Praze 10, který se bude konat v sobotu 20. dubna od 11 do 18 hodin.

👉 V Centrálním parku Stodůlky (MČ Praha 13) se uskuteční tradiční oslava Dne Země v úterý 23. dubna a bude zahájena společnou výsadbou dubu na loučce poblíž hřiště Sova.

👉 Ve středu 24. dubna budeme na území mezi Letňany, Kbely a Čakovicemi v Lesoparku Letňany. Den Země tu pořádá MČ Praha 18 od 9 do 16 hodin.

👉 Ve středu 24. dubna budeme také na Roztylském náměstí. Akce bude probíhat od 13 do 18 hodin.

👉 V Parku Přátelství na Praze 9 společně oslavíme Den Země ve čtvrtek 6. června od 9 do 18 hodin.

👉 V Riegrových sadech na Praze 2 bude Den Země probíhat ve čtvrtek 20. června od 9 do 13 hodin.