1000 žáků navštíví říši včel zdarma. Spolupráce s Weledou pokračuje

12. 3. 2024

Již od roku 2022 trvá naše spolupráce se společností Weleda, která podpořila ekocentrum Prales a umožnila tak uskutečnit ekovýchovné programy Půda žije a Přírodní lékárna pro 1 000 žáků základních škol zcela zdarma. V minulém roce jsme se s žáky základních a mateřských škol vydali opět zkoumat tajemství půdy i léčivé účinky některých rostlin. Na úspěšnou spolupráci navazujeme i v roce 2024, kdy prozkoumáme kouzelnou moc bylin a navštívíme říši živočichů, kteří jsou sice malí vzrůstem, ale velcí svým přínosem pro planetu, protože život bez nich by na Zemi nebyl možný. S přihlašováním neotálejte, počet míst je omezen. (! 20.3. –  již obsazeno)
včely

V programech o včelách se děti ze základních či mateřských škol vydají na exkurzi do včelího úlu. Dozví se, jak to v úlu funguje a jak důmyslné je včelí společenství. Seznámí se s jeho členy, a s jejich úkoly. Kdo má na starosti úklid a kdo střeží úl před vetřelci? Děti si vyzkouší včelí smysly i práci včelaře, zjistí, jak se med z úlů dostává až do sklenic.

Výlet do říše včel nabízíme ve dvou variantách:
👉Pilné včelky – pro mateřské školy
👉Medový život včel – pro základní školy

Ti, kteří se nestihli v loňském roce zúčastnit programu Přírodní lékárna to můžou napravit letos. Pampelišku, kopřivu nebo jitrocel pozná skoro každý. Ale už ne každý ví, jaké mají tyto rostliny léčivé schopnosti. Které nás zbaví kašle, zaženou bolest hlavy nebo nás ukolébají k spánku? Jak je užívat a jak je správně zpracovat? To vše a mnohem více se žáci dozví.

Jak se přihlásit?
👉Programy jsou financovány firmou Weleda, spol. s r.o. v rámci kampaně Save Earth’s Skin a jsou tak pro žáky mateřských i základních škol zcela zdarma.
👉v případě zájmu kontaktujte Kateřinu Swolovou na tel. 778 716 582 nebo na e-mailu swolova@lesy-praha.cz.
👉S objednáním neváhejte. Nabídka programu je platná do 30. 6., počet míst je však omezen(! 20. 3. – již plně obsazeno)