POZVÁNKA: Poslechněte jelení troubení a vydejte se na podzim do zookoutku Malá Chuchle

27. 9. 2022

Nenechte se odradit sychravým počasím a užijte si s námi podzimní sezonu v zookoutku Malá Chuchle. Období od konce září do listopadu je časem jelení říje, a tak se za námi vypravte do lesa a zkuste se zaposlouchat, zda se neozve mocné troubení tohoto krále českých lesů. V chuchelském zookoutku jsme si pro vás připravili několik sobotních událostí, při kterých se blíže seznámíte nejen s jeleny, ale i s dalšími zdejšími zvířecími obyvateli.

Podzimní sezona v zookoutku Malá Chuchle

Začínáme hned první říjnovou sobotu akcí To jsem z toho jelen, na které se děti i dospělí dozvědí mnoho zajímavostí ze života těchto lesních sudokopytníků. Čeká vás taky návštěva jeleního výběhu a možná i uslyšíte troubit nějakého toho pověstného krále.

Podzimní měsíce ale nedoprovází jen zvuky jelení říje, nýbrž také znělky mysliveckých dechových nástrojů. Na Svatohubertském troubení 5. listopadu se můžete zaposlouchat do tónů lesnic a borlic, které neodmyslitelně patří k tradici českého lesnictví a myslivosti.

V sobotu 10. prosince vás akcí Zvířátkové Vánoce naladíme na adventní atmosféru. Podíváte se přímo do výběhů jelenů, daňků, divokých prasat či muflonů, kde si můžete zahrát na Ježíška a svým oblíbeným zvířatům přinést malý dárek pod stromeček. Potěší je třeba jablíčko, oříšky, mrkev nebo řepa, šelmy si zase užijí pískací hračky či míčky, jaké byste nadělili svému pejskovi.

Zookoutek u hájovny v Malé Chuchli je součástí Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, kde nacházejí náhradní domov zvířata s trvalým handicapem, která se již nemohou vrátit zpět do volné přírody. Potkat tu můžete tři desítky druhů živočichů, mezi nimiž nechybí daněk skvrnitý, prase divoké, rys ostrovid, liška obecná nebo výr velký.