Autory nejhezčích obrázků divočáků jsme ocenili v chuchelském zookoutku

28. 6. 2022

Výtvarná soutěž Divočák aneb prase v lese zná své vítěze. Z více než sedmi stovek obrázků vybrala porota vítěze v kategoriích předškoláků, dětí ve školním věku a dospělých. Ocenili jsme také výtvarné dílo na téma divočák, které společně vytvořila celá třída. Při předávání cen v chuchelském zookoutku se ocenění i další účastníci soutěže mohli seznámit se zdejšími zvířaty.

Vítěz kategorie předškolák - Marie Svobodová, 5 let

Vítěz kategorie předškolák – Marie Svobodová, 5 let

V kategorii předškolák získal ocenění obrázek od pětileté Marie Svobodové z Prahy, mezi školáky se pak na prvním místě umístila dvanáctiletá Anna Protsenko z pražské základní umělecké školy Škola pro radost.

Vítěz kategorie školák - Anna Protsenko, 12 let

Vítěz kategorie školák – Anna Protsenko, 12 let

Mezi dospělými vybrala porota obrázek od Elišky Rejhové a mezi školními kolektivy uspěla 2.B ze základní školy T. G. Masaryka ve Fulneku, jejíž společnou práci zaslala paní učitelka Marie Honzková.

Vítěz kategorie dospělí - Eliška Rejhová

Vítěz kategorie dospělí – Eliška Rejhová

Soutěže se zúčastnilo 731 výtvarných děl, z toho 10 od předškolních dětí, 635 obrázků vytvořili žáci školního věku a své práce poslalo i 13 dospělých.

Vítěz kategorie kolektiv - třída 2.B, ZŠ T. G. Masaryka p.o. Fulnek

Vítěz kategorie kolektiv – třída 2.B, ZŠ T. G. Masaryka p.o. Fulnek

Do soutěže se zapojilo 67 škol nejen z Prahy, odkud jich bylo celkem 51, ale i z Berouna, Hovorčovic, Mníšku pod Brdy, Třebotova, Holubic, Lysé nad Labem, Milovic, Kladna, Jesenice, Horní Plané, Jihlavy, Plzně, Uherského Hradiště, Fulneku, Velké Bíteše, Jihlavy či z Kroměříže. Celkem školní kolektivy do soutěže přihlásily 73 společně vytvořených obrázků.

Vítěze jednotlivých kategorií vybrala porota sestavená ze zaměstnanců Lesů hl. m. Prahy. Předání cen autorům vítězných obrázků se uskutečnilo ve čtvrtek 16. června dopoledne v zookoutku v Malé Chuchli, kde si nejen vítězové, ale také všichni účastníci soutěže mohli prohlédnout zdejší zvířecí obyvatele, mezi něž patří kromě divokých prasat například daněk skvrnitý, rys ostrovid, liška obecná nebo výr velký.