Ten píše! Limitovaná edice medu vzdává hold Karlu Havlíčkovi Borovskému

30. 11. 2021

I letos jsme si pro vás připravili limitovanou edici medu z našich včelnic v pražských lesích a parcích, jejíž téma každý rok volíme tak, abychom připomněli nějakou důležitou událost nebo osobnost české historie. Letos jsme oslavili 200. výročí od narození významného českého novináře a spisovatele Karla Havlíčka Borovského (1821-1856), který patřil mezi vůdčí osobnosti českého veřejného a politického života v první polovině 19. století. Letošní limitovanou edici jsme se proto rozhodli věnovat právě jemu a připomínce jeho novinářského a spisovatelského umění. Ten píše! Med od pražských wčel zakoupíte v sídle naší organizace (po telefonické domluvě s Barbarou Davidovou, tel.: 774 748 471), v Zahradnictví Ďáblice, v ekocentru Prales a v občerstvení chuchelského zookoutku vždy během jejich otevírací doby.

K dostání jsou sklenice ve dvou velikostech: půlkilová (110 Kč) a kilová (220 Kč), s tím nejsladším, co pražská příroda nabízí. Díky jedinečné etiketě vyrobené v omezeném počtu jen pro tuto příležitost med kromě milovníků zdravého mlsání potěší i sběratele.

DSC_0748_u

Všechen náš med pochází ze včelnic, které jsme obnovili nebo nově založili v pražských lesích a parcích v rámci svého projektu Návrat včel do pražských lesů. Včelí úly můžete spatřit například v Kunratickém lese, v Prokopském údolí, v Zahradnictví Ďáblice nebo v ekocentru Prales.

Ceník našeho medu je k nahlédnutí v sekci Ceníky.

letak_KHB_nahled

Karel Havlíček Borovský (1821-1856). Novinář, spisovatel, liberální politik, jedna z vůdčích osobností národního uvědomění. Přispíval do časopisu Česká včela (tehdy psáno Česká wčela), byl redaktorem Pražských novin, v revolučním roce 1848 založil Národní noviny. Za své texty, v nichž kritizoval poměry v habsburské monarchii a rakouský absolutismus, se dostal před soud a byl pod policejním dohledem. V roce 1851 byl odvezen do vyhnanství v tyrolském Brixenu.