Oslavte s námi Den Země. Hry, které si můžete zahrát ve Stromovce nebo v Pralese

22. 4. 2021

Řada lidí si v náročných měsících plných covidových omezení uvědomila, jak důležitá je příroda v jejich bezprostředním okolí pro jejich psychické zdraví a pohodu. Ani letos bychom proto neměli zapomenout na svátek, který oslavuje krásu naší planety a který se celosvětově slaví právě 22. dubna. Ačkoli situace nám prozatím nedovoluje pořádat ke Dni Země tradiční venkovní akce, máme pro vás alespoň několik tematických aktivit do terénu, kterými si můžete offline čas v přírodě obohatit.

Mapování detailů v Královské oboře Stromovka

22. 4.-30. 5. 

Mapování detailů je hra, ve které mají soutěžící za úkol podle fotek s nápovědou najít známé i méně známé body Stromovky, vyluštit všechny hádanky, které se k nim vážou, a odhalit tajenku. Ke hře si vytiskněte herní kartu s mapou a křížovkou nebo si ji – už vytištěnou – vyzvedněte přímo ve Stromovce z krabice u bývalé myslivny nedaleko vstupu Gotthardskou branou (herní karty tu na vás budou čekat každý den od 8 do 16 hodin). S vyluštěnou křížovkou se pak vyfoťte kdekoliv ve Stromovce a fotografii a znění tajenky pošlete do neděle 30. 5. 2021 na e-mail sev@lesy-praha.cz. Koncem května proběhne slosování správných odpovědí a výherci obdrží poukázku na exkurzi do Stromovky s naším zkušeným průvodcem.

mapovani-detailu_Stromovka_nahled

Poznej Prales z/do detailu

22. 4.-24. 5.

Podobnou hru jako ve Stromovce si můžete zahrát i při návštěvě našeho ekocentra Prales ve Kbelích. Podle herní karty s nápovědami ve formě fotek zde budete pátrat po nejrůznějších objektech, které se v areálu ekocentra nacházejí. U každého z těchto objektů pak naleznete jedno písmenko do tajenky. Herní kartu si můžete vytisknout nebo už vytištěnou vyzvednout u hlavní budovy ekocentra vedle semínkovny v dolním areálu nebo na plotě u Dřeváku v horním areálu. Upozornění: Hra probíhá v dolním i horním areálu. Horní areál ekocentra je sice otevřen nepřetržitě, ten dolní má ale stanovenou otvírací dobu, určitě si proto návštěvu naplánujte v této době, abyste mohli ulovit všechna písmenka.

poznej-prales_nahled

Maluj v Pralese

26. 4.-23. 5.

V dolním areálu ekocentra se v květnu můžete zapojit také do kolektivní umělecké tvorby. 🙂 Na asfaltové ploše mezi dětským hřištěm a hlavní budovou ekocentra vytyčíme obří „plátno“ pro všechny malé i velké kreativní duše, které zde budou mít k dispozici křídy a každý týden budou moci ztvárnit jedno z určených témat.

Kvízové stezky v terénu

20. 4.-1. 6.

A v pražských lesích na vás od tohoto týdne až do začátku června čeká také nová série kvízových otázek o přírodě, tentokrát zaměřených na jednotlivé druhy zvířat. Každý týden najdete u vás v lese novou sadu otázek a odpovědí.

Lokality: Kunratický les, Hostivařský lesopark, Čimický háj, Šárka, Chuchelský háj a ekocentrum Prales

DSC7350_u