Tajemství přírody děti odhalí v létě na příměstském táboře v Pralese

18. 2. 2021

Současná situace je složitá a nejistota všude kolem vyčerpávající. Udržet si při tom dobrou náladu není zrovna jednoduché. Co pomáhá proti trudomyslnosti? My doporučujeme třeba plánování hezkých věcí na „dobu po“, na které se pak doma můžete těšit. Jednou z nich by mohl být i náš příměstský tábor, který v ekocentru Prales na léto chystáme pro děti z 1. stupně základních škol. Letošním tématem je Tajemství přírody a k dispozici budou dva termíny. A kdyby se náhodou situace kolem covidu-19 nevyvíjela dobře, peníze vám samozřejmě vrátíme.

Pod vedením našich lektorů ekologické výchovy se z dětí stanou nadšení průzkumníci, pro které se každá vycházka mezi stromy změní v dobrodružnou výpravu. Probudíme v nich chuť přírodě a zákonitostem, které v této džungli platí, opravdu porozumět. Seznámíme je s rostlinami, houbami i zvířaty žijícími kolem nás, zkoumat ale budeme i takzvanou přírodu neživou a hlavně – jak to všechno funguje dohromady. Děti si vyzkouší netradiční aktivity, poznají nové kamarády z okolí, nasají hromadu informací a užijí si spoustu zábavy i pohybu na čerstvém vzduchu, přitom ale každou noc budou spát doma ve své posteli a vy si o ně nebudete muset dělat žádné starosti.

letni-tabor_2021_nahled

Tábor, který proběhne ve dvou turnusech od 12. 7. do 16. 7. a od 23. 8. do 27. 8. 2021, je vhodný pro děti z prvního stupně základních škol a naši lektoři se jim budou věnovat denně od 9 do 16 hodin (na děti však můžeme dohlédnout již od 8:30 a až do 16:30). Cena za účastníka je 2 500 Kč, v ceně je program a pomůcky, obědy a pitný režim. Dopolední a odpolední svačinku připravte dětem s sebou. V případě zrušení tábora z důvodu nepříznivého vývoje epidemie covid-19 vám celou částku vrátíme zpátky.

S přihláškami na tábor i s vašimi dotazy se neváhejte obracet na Kateřinu Swólovou na telefonním čísle 778 716 582 nebo na e-mailu swolova@lesy-praha.cz.

Upozornění (10. 5. 2021):
Oba turnusy jsou již OBSAZENY.