POZVÁNKA: Les plný hub na vás čeká v zookoutku v Malé Chuchli

30. 9. 2020

Vzhledem k novým opatřením státu proti šíření koronaviru je akce ZRUŠENA. 

Máte rádi houby, ale při jejich sbírání si pokaždé připomenete, že bezpečně poznáte jen naprosté minimum ze všech těch roztodivných druhů? Svět hub je nesmírně bohatý a různorodý a jen málokdo může říct, že se v něm opravdu dokonale vyzná. Abychom vám pomohli se mezi všemi těmi jedlými, nejedlými, jedovatými a chráněnými druhy zorientovat, připravili jsme pro vás ve spolupráci s naším mykologem venkovní výstavu hub. V chuchelském zookoutku si v sobotu 24. 10. 2020 budete moci zblízka prohlédnout desítky druhů, na které můžete narazit (nejen) v pražských lesích.

Náš mykolog vám tyto pozoruhodné organismy na místě představí, podrobně popíše a ukáže rozdíly mezi jednotlivými zástupci. Kromě toho vám také rád poradí ohledně samotného sběru a správného určování nalezených hub. Můžete si přinést i vlastní houby, jejichž identitou si nejste právě jistí. Společně se nám určitě podaří odhalit, kdo se to skrývá pod kloboukem. :).

Akce bude probíhat od 9:00 do 17:00 v prostorách zookoutku, vstup je zdarma.

Za nepříznivého počasí se akce konat nebude. Pro upřesnění se můžete obrátit na Beatu Sýkorovou (777 459 140), sykorova@lesy-praha.cz.

muchomurky