Výtvarná soutěž pro všechny, kteří zůstali doma: Namalujte Kouzlo jara

19. 3. 2020

Ať už kvůli karanténě, nemoci, zavřené škole, nebo nefungující kanceláři. Prostě jste doma (což chválíme, to je zodpovědné!), jenže jste nervózní, jak dlouho to potrvá, a taky už vám možná docházejí nápady na aktivity, jimiž byste sebe či své potomky aspoň na chvilku rozptýlili. Místo do kolektivní paniky se raději zapojte do naší nové výtvarné soutěže, kterou vyhlašujeme pro všechny děti, dospělé a seniory, kteří „zůstali doma“. Vytáhněte pastelky, barvy nebo třeba křídy a vpusťte na papír (a tím i k vám do bytu) zářivý kousek jara. Zkuste nakreslit nebo namalovat, co si představíte, když se řekne Kouzlo jara.


Soutěž je rozdělena do 6 kategorií podle věku účastníků:

  • A – předškoláci,
  • B – školáci (1. stupeň, tj. 1. – 5. třída),
  • C – školáci (2. stupeň, tj. 6. – 9. třída),
  • D – středoškoláci (do 18 let včetně),
  • E – dospělí,
  • F – senioři (65 let a více).

Soutěž je primárně určena pro ty děti, dospělé a seniory, kteří v důsledku mimořádných opatření státu zůstali nečekaně doma, zúčastnit se ale může kdokoli. Své příspěvky (o maximální velikosti papíru A2) zasílejte na adresu: oddělení komunikace Lesů hl. m. Prahy, Práčská 1885, 106 00 Praha 10 – Záběhlice, a to od 20. 3. do 30. 4. 2020. Uveďte své jméno a příjmení, věk, kategorii, ve které soutěžíte, a e-mail nebo telefonní číslo, abychom vás mohli kontaktovat v případě výhry. Bez poskytnutí těchto informací není možné se soutěže zúčastnit! K obrázku můžete připojit i zprávu o tom, jak se vám doma daří a na co se nejvíc těšíte, až se situace zase vrátí do normálu. 🙂

Pokud v momentální situaci raději nechcete chodit na poštu, obrázek vyfoťte nebo naskenujte a pošlete nám jej mailem na adresu advorakova@lesy-praha.cz. Ale pozor, originál si určitě schovejte, na plánovanou výstavu vaše originály posléze rozhodně využijeme. 🙂

Všechny obrázky, které k nám dorazí, pečlivě vyhodnotíme a v každé kategorii vybereme vítěze, kterým předáme věcné ceny. Z nejlepších děl uděláme veřejnou výstavu. Místo a čas slavnostního vyhlášení vítězů a navazující výstavy upřesníme, jakmile se nynější situace kolem epidemie koronaviru uklidní.

Přihlášením díla do soutěže souhlasí jeho autor se zpracováním osobních údajů, s vystavením díla a jeho dalším zpracováním pro propagační účely organizátora soutěže. Upozorňujeme, že z organizačních důvodů nebudeme jednotlivá díla autorům vracet.
kouzlo-jara_nahled