POZVÁNKA: Dny stromů v Praze oslavíme ve velkém. Přidejte se k nám

11. 9. 2019

Bez stromů si náš svět dovedeme jen stěží představit. Produkují kyslík, zadržují vodu v krajině, dávají nám stín a tisícům druhů živočichů domov. Pro naše životy jsou jsou nepostradatelné. Proto jsme se společně s hlavním městem Prahou rozhodli vzdát stromům hold a připomenout Pražanům i návštěvníkům Prahy jejich význam. K příležitosti mezinárodního Dne stromů, který se v Česku slaví 20. října, pořádáme takřka dvoutýdenní akci s názvem Dny stromů v Praze. Na každý den jsme si pro vás připravili zajímavou exkurzi či vycházku za stromy nebo za zvířaty. Vydejte se s námi od 7. do 18. října do pražské přírody!

plakát
Můžete s námi navštívit Kunratický les a zjistit, jak vypadá práce lesníka, který se o stromy stará. V Zahradnictví Ďáblice vám zase ukážeme, co všechno obnáší vypěstovat rostliny, které míří do pražských ulic i vašich zahrad. Jak vypadá péče o největší pražský park, se dozvíte během exkurzí ve Stromovce. Vydáme se také na výpravu za tajemným životem netopýrů, kteří ve stromech přebývají a v noci nám neslyšně poletují nad hlavami.
Oslavy završíme 18. října Dnem stromů ve Stromovce.
A pokud budete mít při čekání na exkurze dlouhou chvíli, vezměte papíry, plátna, štětce, pastelky nebo barvy a zapojte se do soutěže Duše stromů, která právě probíhá.
Projekt Dny stromů v Praze financuje hlavní město Praha prostřednictvím odboru ochrany prostředí Magistrátu hlavního města Prahy.
Podrobnosti i novinky o Dnech stromů v Praze se dozvíte na našem webu.
Od 7. října bude u nás na webu k dispozici rovněž Stromokvíz, ve kterém si budete moci vyzkoušet své znalosti o stromech.