POZVÁNKA: Park Na Pankráci se rozloučí s létem

15. 9. 2016

Ve čtvrtek 6. října 2016 od 9 do 16 hodin pořádá Městská část Praha 4 v parku Na Pankráci společné Rozloučení s létem. Na žádné smutnění však nebude čas ani prostor. Pro děti, které do parku dorazí, se chystá spousta ekologickovýchovných her a soutěží, s jejichž organizací pomůžou i naši lesníci.

Na akci zaplníme hned čtyři stanoviště: Zavedeme vás do krákoravého světa mimořádně inteligentních krkavcovitých ptáků, budeme si vyprávět o zodpovědné práci lesníka, jenž má na povel celý les a stará se, aby byli všichni jeho obyvatelé spokojení, a svoji důležitou práci představí také Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, která pečuje o zraněná či jinak handicapovaná divoká zvířata, jimž dočasně zastoupila cestu některá z nástrah lidské civilizace. Stanice představí i svůj projekt Kamarád ježek, který dětem z pražských škol umožňuje vyzkoušet si během zimních měsíců zodpovědnou úlohu zvířecího ošetřovatele a postarat se o malého ježečka, jenž by sám mrazivou zimu venku nepřečkal. A všichni malí, ale také velcí, jimž není cizí hravý pohled na svět, se mohou těšit na tradiční lesohrátky.
Městská policie hl. m. Prahy dětem na akci předvede své šikovné koňské pomocníky, u Pražských služeb se zase dozví vše o dobrodružné cestě za tříděním a recyklací, již můžou odpadky – s naší malou pomocí – zažít.
Těšíme se na vás.
lesohratky
rozlouceni-s-letem-2016