V Hostivařském lesoparku se otevírá nová lesní školka

25. 8. 2016

Na severním okraji Hostivařského lesoparku začne od září letošního roku fungovat nová lesní školka – dětský klub DO LESA!, který provozuje zapsaný spolek ASELOD pro děti svých členů. Zázemí pro klub v této atraktivní přírodní lokalitě jsme našli v jednom z našich uvolněných objektů na konci ulice K Lesoparku, který dříve využívali naši lesní pracovníci. Hostivařský lesní klub je již třetí lesní mateřskou školkou v Praze, jejíž vznik naše organizace podpořila.

Klub, který nabízí alternativní předškolní vzdělávání uprostřed přírody pro děti od tří let, funguje celodenně a je otevřený tři dny v týdnu (středa, čtvrtek a pátek) od 8 do 16 hodin. O děti se starají lektorky s několikaletou praxí v lesní mateřské škole. Podrobnosti o aktivitách klubu a veškeré kontakty najdete na webu klubu DO LESA!, ozvat se můžete i přímo vedoucímu pedagogovi na e-mail lu.kulhava@seznam.cz nebo na telefonní číslo 723 865 971.
do-lesa4
Ve spolupráci s naší organizací funguje již několik let také lesní mateřská školka v Milíčovském lese a letos se po delší pauze jedna vrátila i do lesního srubu v zookoutku v Chuchelském háji. Obě školky provozuje zapsaný spolek Mezi stromy, s nímž spolupracujeme již pátým rokem. Doufáme, že v příštích letech nabídku ještě rozšíříme o lesní školky v dalších oblastech Prahy.
Autor fotografií: zapsaný spolek ASELOD