POZVÁNKA: Do podvodního světa vás zavede Den vody

15. 8. 2016

V druhé polovině září u rybníka Labuť na kraji Kunratického lesa vám otevře své brány podvodní království. Den vody, který jsme pro žáky pražských škol připravili spolu s městskou částí Praha 4, se uskuteční 20. září 2016 a provede vás zšeřelými hloubkami pod vodní hladinou, pableskující mělčinou i skrytými zákoutími na březích vodních ploch a potoků, kde všude se denně odehrává život v tisícovkách svých podob.

Na vodní stezce se seznámíte se všemi zarytými milovníky vody – poznáte kapry, líny i štiky českých rybníků a vodní chlupáče, jako je vydra nebo bobr, drobný vodní hmyz i vodní ptáky, kteří se jako potápěči noří za šupinatou odměnou prohánějící se pod vodou. Otestujete, zda ve vás dřímají rybářské vlohy, a společně se vydáme na exkurzi do historie prastaré české rybníkářské tradice.
Mateřské a základní školy se vzhledem k omezené kapacitě objednávají předem na čísle 261 192 264 nebo 606 602 773 či e-mailem na eva.simkova@praha4.cz. V odpoledních hodinách je akce volně přístupná pro veřejnost.
den-vody-2016