Přijďte se podívat na výlov Hořejšího rybníka

29. 3. 2016

Lákají vás první teplejší dny k vodě, ale zatím se cítíte spíš na svetr než na plavky? I tak vyrazte ven, protože u vody je co dělat a co vidět i na jaře. Dokonale si to ověříte, když se ve čtvrtek 31. března přijdete podívat na výlov Hořejšího rybníka v Hloubětíně. Spolu s rybáři z Českého rybářského svazu potkáte na hrázi rybníka i naše lesníky, kteří děti ze základní školy v Českém Brodě, ale taky jakéhokoli dalšího zájemce rádi provedou po naučné stezce vinoucí se po zátočinách vodního ekosystému.

Při výlovu se pochopitelně seznámíte se zdejšími kapry, líny i štikami, ovšem dozvíte se také vše, co vás bude zajímat o vodním ptactvu a savcích, kteří raději než na pevné půdě rejdí pod vodou. Nevynecháme ani skřehotavé království obojživelných a sféru vodního hmyzu a na jednom ze stanovišť zapádlujeme proti proudu času do historie rybníkářství.
Výlov startuje obvykle brzy ráno, doprovodný program pro děti i pro veřejnost začne přibližně v 9 hodin a skončí do 12. hodiny.
Těšíme se na vás.
Kapacita doprovodného programu je omezená, máte-li zájem dorazit s větší skupinou, informujte se prosím předem o kapacitních a časových možnostech na telefonním čísle 775 018 630.
horejsi