Už známe nejlepší sběrače lesních plodů a suchého pečiva

19. 12. 2014

Čtvrtý ročník naší soutěže o nejlepšího sběrače lesních plodů a suchého pečiva pro lesní zvěř už zná své vítěze. Do soutěže, která probíhala od poloviny září do poloviny listopadu letošního roku, se zapojilo celkem 30 škol, a to 80 tříd a kolektivů. Žáci společně nasbírali neuvěřitelných 10,5 tuny lesních plodů a pečiva, které zpestří jídelníček zvěře v pražských lesích i v zookoutcích a umožní zvířatům zdárně přečkat zimní měsíce.

Z celkového objemu nasbírala dohromady 2,7 tuny, tedy zhruba čtvrtinu, Základní škola Praha-Radotín, odkud je i nejlepší sběračský kolektiv. Vítězem v této kategorii se stala 2.C, která tak díky svojí sběračské píli získala vstupní listinu na program Noční les v zookoutku v Malé Chuchli. Děti se budou moci seznámit s místními zvířecími kamarády, připraví si večeři na ohni a nakonec je čeká i dobrodružné spaní v lese.
vyhlaseni-vitezu4
Do vítězné radotínské základní školy putoval i náš dárkový koš plný dobrot a překvapení pro nejlepšího jednotlivce – Františka Dočkalová nasbírala přes 100 kilogramů plodů a suchého pečiva.
Rádi bychom moc poděkovali nejen všem účastníkům, kteří během podzimu poctivě sbírali a zásobili pražské krmelce dobrotami, ale i všem rodičům, učitelům a dalším zaměstnancům jednotlivých škol, kteří se na soutěži také podíleli.
Děkujeme vám všem, že nám pomáhate pečovat o obyvatele pražské přírody.

3 nejlepší třídy Škola Nasbírané množství
2.C ZŠ Praha-Radotín 380 kg
5.D ZŠ Praha-Radotín 350 kg
2.B ZŠ Praha-Radotín 340 kg
5 nejlepších škol Nasbírané množství
ZŠ Praha-Radotín 2760 kg
ZŠ Kavčí Hory 1215 kg
ZŠ Donovalská 624 kg
ZŠ Dolní Počernice 425 kg
ZŠ genpor. Františka Peřiny – pracoviště Laudova 375 kg