Soutěž o nejlepšího sběrače lesních plodů a pečiva

27. 12. 2011

V letošním školním roce Lesy hl. m. Prahy uspořádaly 1. ročník soutěže o nejlepšího sběrače plodů a pečiva pro lesní zvěř. Společnými silami se žákům podařilo nasbírat přes sedm tun lesních plodů a pečiva. Letošního ročníku se zúčastnilo přes 40 tříd z 24 škol a školek, také některé družiny, oddíly a rodiny s dětmi.
Chtěli bychom tímto poděkovat všem zúčastněným sběračům, zejména pak učitelům, kteří se rozhodli tuto soutěž ve školách zorganizovat.
Pro nejlepší sběrače byla připravena malá odměna v podobě dárkových košů, nejlepší třída dostala navíc poukaz na noční program v zookoutku v Malé Chuchli.

Počáteční obavy kantorů, že budou muset nasbírané plody a pečivo dlouhodobě ve školách skladovat a přehazovat, se nám podařilo rozptýlit díky průběžným svozům během celé doby trvání soutěže. Pravidelně jsme tak zásobovali zvěř v pražských zookoutcích a vzorně usušené kaštany uskladnili na pozdější období do krmelců v pražských lesích.
Zde je souhrnná tabulka pěti nejlepších škol a tříd. Nutno podotknout, že v některých školách se zapojila třeba jen jedna třída, v některé se aktivně zapojilo více tříd, někde dokonce i pan školník přiložil ruku k dílu. Poděkování patří všem zúčastněným.
 
Výsledky sběru plodů a pečiva – 5 nejlepších tříd (kolektivů)

3.B ZŠ a MŠ Barrandov 556 kg
4.A ZŠ Petřiny sever 516 kg
ŠD ZŠ Beroun závodí 410 kg
4.B ZŠ Campanus 333 kg
2.B ZŠ náměstí Bratří Jandusů 260 kg

 
Výsledky sběru plodů a pečiva – 5 nelepších škol

ZŠ Laudova 1 145 kg
ZŠ a MŠ Barrandov 1 104 kg
ZŠ náměstí Bratří Jandusů 753 kg
ZŠ Petřiny sever 516 kg
ZŠ a MŠ Smolkva 458 kg

 
V úterý 20. prosince proběhlo předávání cen nejpilnějším sběračům. Byli odměněni certifikáty a dárkovými košíky s nejrůznějšími dobrotami a drobnými cenami. Slavnostní atmosféru předávání navodily fanfáry lesnic.