Podzimní slavení s MŠ Markušovou

27. 9. 2010

Oslava podzimu 23. 9. v mateřské školce Markušova byla naší další společnou akcí v rámci dlouhodobé spolupráce. Tentokrát se na zahradě MŠ uskutečnilo hravé a tvořivé odpoledne pro děti i rodiče, kde se ochutnávaly různé plody, vyráběl dráček nebo poznávaly listy stromů.

Tématem oslavy byl – příznačně – první podzimní den. V tomto duchu se nesly i aktivity, kterými byly například ochutnávka podzimní sklizně – víno, jablka, hrušky, švestky, otiskování tvarů podzimního ovoce do předstřiženého tvaru kompotové sklenice, výroba podzimního dráčka z papíru, zapichování pamlsků do tvaru ježka z poloviny jablíčka nebo poznávání a vybarvování obrázků hub.
Zajímavým úkolem bylo skládání stejných dvojic lístků vyrobených ze dřeva a kouzelný hmatový sáček s přírodninami, který dětem představily lektorky SEV Lesů HMP.
Nálada byla velmi příjemná, dokonce i počasí se vydařilo, a tak můžeme říci, že všichni účastníci odcházeli tento první podzimní den velmi spokojeni.

převzato MŠ Markušova

S MŠ Markušovou (i s MŠ Dubnovou – pobočka) SEV Lesů HMP dlouhodobě spolupracuje. Tradičně se účastníme oslav Dne Země a po celý školní rok procházejí děti řadou našich programů (např. celoroční projekt Krásná zahrada a další).