Pojďte s námi do Divadla Komedie na Ekopohádku

12. 10. 2009

Podivný pták DODO, pán ostrova Kazisvět a kamarádi Adam a Eva zažijí spolu s dětmi velké dobrodružství při záchraně ostrova.
Herečka Lenka Novotná spolu s Pavlem Jeřábkem z Hnutí Brontosaurus, Evou Kořánovou a režisérkou Michaelou Korcovou vymysleli a realizovali společný projekt v Divadle Komedie – pohádku o záchraně planety Země.

Hlavními hrdiny příběhu jsou nejen malá Evička a Adámek z Prahy, ale i starý, seschlý strom, kolem kterého se rozvíjí pohádkový děj. V noře pod ním žije Dodo, zvíře až nápadně podobné vyhynulému blbounovi nejapnému. Ten ukazuje svým dětským kamarádům kouzla přírody, její umění přežít a regenerace. Do příběhu také vstupuje pán ostrova Kazisvět, který nejdříve velmi škodí, ale v závěru pomáhá dětem se záchranou.
Do představení jsou přímo zapojovány děti z obecenstva, které plní různé úkoly při záchraně ostrova, např. stopují zvěř, poznávají listy stromů nebo třídí hromadu odpadků. Na pohádku navazuje ještě krátké povídání o pražské přírodě, možnostech pomoci, recyklaci aj. V této části se zapojily i Lesy hl. m. Prahy, které v krátkém interaktivním programu představí dětem pražské lesy a zeleň a některé lesní obyvatele.
Více o pohádce zde.
Více o projektu zde.