POZVÁNKA: Taky Pražané. Výstava fotografií ze záchranné stanice

16. 6. 2023

Jak vypadá činnost Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, kdo jsou její pacienti a jaké jsou jejich příběhy? Odpovědi se dozvíte na fotografické výstavě Taky Pražané, kterou ve spolupráci s městskou částí Praha 8 pořádáme od 21. června do 15. září 2023 v Bílém domě v Praze-Libni.

Opuštěné mládě veverky, zraněný ježek, sražený včelojed anebo netopýr, který náhle přišel o domov. To jsou jedni z mnoha pacientů naší záchranné stanice, s nimiž se budete moci seznámit na libeňské výstavě. Vybrané fotografie přibližují konkrétní živočichy s jejich strastmi a ukazují práci lidí, kteří o ně pečují. Zároveň připomínají, že i hlavní město se svou bohatou zelení a přírodou má nemálo zvířecích obyvatel. Kteří tu žijí s námi, kteří jsou také Pražané a také mnohdy potřebují pomoc.

Loni stanice oslavila desetileté výročí, k jehož příležitosti jsme zorganizovali první ročník fotografické výstavy, a to na Smíchovské náplavce. Letos převzala záštitu nad výstavou městská část Praha 8 a vy si tak můžete přijít prohlédnout velkoformátové portréty našich zvířecích sousedů v nesnázích do vstupní haly Bílého domu, ulice U Meteoru 6, Praha 8 – Libeň. Výstava je zdarma, dostupná každý všední den, v pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v úterý a čtvrtek od 8 do 15 hodin a v pátek od 8 do 12 hodin.