POZVÁNKA: Jsou to Taky Pražané. Stanice slaví 10 let výstavou fotografií pacientů

10. 7. 2022

Naše Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v letošním roce slaví 10 let své existence. Prvního pacienta jsme přijali na sklonku zimy 2012 a do konce roku 2021 stanicí prošlo celkem 37 613 divokých zvířat. Zraněných, vyčerpaných, osiřelých nebo jinak poznamenaných střetem s naší civilizací. I tak je to jen zlomek z těch, kteří spolu s námi v Praze žijí a kteří se s nástrahami velkoměsta denně potýkají. Právě oni, nenápadní zvířecí sousedé nás všech, jsou hlavními hrdiny výstavy, kterou bychom chtěli naše desetileté fungování oslavit a na kterou vás srdečně zveme. Na Smíchovské náplavce v okolí kobky 17 budou od 12. 7. do 8. 8. 2022 k vidění fotografie, které vznikly v průběhu posledních let přímo v záchranné stanici. Přijďte se podívat na fotografie těch, kteří často nejsou tolik vidět ani slyšet, a přesto v Praze žijí stejně jako my. Protože to jsou TAKY PRAŽANÉ a jejich osudy si zaslouží naši pozornost.

Výstavu, kterou připravujeme ve spolupráci s hlavním městem Prahou, slavnostně zahájíme 12. 7. v 10 hodin. Součástí doprovodného programu budou dvě volně přístupné přednášky pro veřejnost, které se uskuteční v prostoru kobky 17. Přednášky povedou ošetřovatelé zvířat z naší stanice. První přednáška se bude konat hned v den zahájení výstavy 12. 7., a to od 18 hodin, druhá je naplánována na 2. 8., opět od 18 hodin. Na přednášky není nutná rezervace.

O tom, jakých bylo těch 10 let, během nichž záchranná stanice funguje a pomáhá volně žijícím živočichům, se víc dozvíte v sekci 10 let záchranné stanice.

vystava-taky-prazane-plakat_nahled

Zahájení výstavy Taky Pražané 12. 7. 2022