Podzimní sezona je za dveřmi. Prožijte ji v zookoutku Malá Chuchle

30. 8. 2019

Nenechte se rozmrzet končícím létem a vyhlídkou na podzimní plískanice. Udělejte si výlet do přírody a užijte si příjemné chvilky ve společnosti zvířat a zábavy v zookoutku Malá Chuchle. Jakmile se ze stromů začne k zemi snášet listí, v zookoutku startuje podzimní sezona, na kterou jsme si pro vás připravili několik krásných víkendových akcí. A pro jaké zážitky si v podzimním kalendáři rezervovat tři sobotní odpoledne? V září vás pozveme na program o jelenech, listopad vám zpestříme koncertem lovecké hudby a v prosinci společně nakrmíme zvířecí obyvatele zookoutku.

První zářijovou sobotu vás uvítáme v chuchelském zookoutku na akci nazvané To jsem z toho jelen. Ale nebojte se, z vás se jelen nestane. Naopak se dozvíte spoustu zajímavostí ze života králů českých lesů. Díky našim lektorům proniknete do života jelení zvěře, poslechnete si jejich mocné troubení a seznámíte se také s jejich příbuznými. Na vlastní kůži si budete moci i vyzkoušet, jak těžká je ozdoba, kterou celý den hrdě nosí na hlavě. Akce, která se uskuteční v sobotu 7. září, začíná ve 14 hodin a potrvá dvě hodiny.

Hned první listopadovou sobotu se zookoutkem rozezní tóny lovecké hudby na tradičním Svatohubertském troubení. Zkušení trubači vás provedou znělkami, signály a skladbami, které jsou nedílnou součástí českého lesnictví a myslivosti. Užijte si dvouhodinový koncert prolnutý tradicemi uprostřed zádumčivého podzimního lesa. Společně se setkáme 2. listopadu ve 14 hodin.

Už se těšíte na Vánoce? Se zvířaty z chuchelského zookoutku je můžete zahájit o deset dní dříve. V sobotu 14. prosince ve 14 hodin začínají v našem zookoutku v Malé Chuchli slavnostní Zvířátkové Vánoce. Výjimečně se pro návštěvníky zookoutku otevřou brány do výběhů, aby se mohli na chviličku proměnit v Ježíšky a předat natěšené zvěři malý vánoční dárek. Radost daňkům, muflonům i jelenům uděláte třeba jablky, suchým pečivem nebo obyčejnou řepou.

Všechny akce jsou zdarma.

Těšíme se na podzimní shledání s vámi!

plakát