POZVÁNKA: Přivítejte s námi jaro v zookoutku Malá Chuchle

10. 3. 2017

Jaro klepe na dveře. Příroda se pomalu probouzí ze zimního spánku, na stromech raší pupeny a les se rozezněl cvrlikáním nedočkavých opeřenců. I my jsme podlehli kouzlu atmosféry plné očekávání a v našem zookoutku Malá Chuchle jsme pro vás na tři jarní víkendy připravili akce, u kterých žádný milovník lesa a jeho zvířecích obyvatel nesmí chybět.

O první dubnové sobotě si k nám přijďte poslechnout Ptačí trylky. Zábavným i poučným odpolednem vás kromě okřídlených sólistů provede také zkušený ornitolog, od kterého se dozvíte třeba to, proč se ptáci kroužkují nebo jak potápka ke svému jménu přišla.

Květen letos bude patřit lesům, a protože motto 10. ročníku Týdne lesů zní „Dřevo je cesta“, vypravíme se společně Do lesa s lesníkem a povíme si, jak dlouhá je cesta od malinkého semínka přes dospělý strom až k báječnému materiálu, jakým je dřevo.

Červen v Malé Chuchli ovládnou mláďata, a tak zveme všechny děti, aby i se svými rodiči přišly na Den mláďat naše nové přírůstky přivítat na světě a popřát jim do života všechno nejlepší. Mláďata vám představí Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy.

Vstup na všechny tři akce je zdarma. Těšíme se na vás.

jarni sezona