Generální úklid v zookoutku: Studenti anglického gymnázia cídili výběhy

29. 6. 2015

Skoro 100 litrů barvy spotřebované při natírání ohrad a skoro 10 kubíků vykydaného hnoje. Taková je bilance práce studentů English College in Prague – Anglického gymnázia, kteří nám v posledním červnovém týdnu před velkým prázdninovým volnem přišli pomoci s úklidem zookoutku v Malé Chuchli.

Leckdo by nad ní štítivě ohrnul nos, na šedesát studentů English College a jejich učitelů se však 24. a 25. června do práce, která možná nevoněla, ale o to naléhavější byla, srdnatě pustilo. Dva dny pečlivě čistili výběhy zdejších domorodců, totiž handicapovaných živočichů, kteří v zookoutku našli svůj náhradní domov poté, co je většinou zranění násilně vytrhlo ze života ve volné přírodě.

Výběhy v zookoutku a speciálně ten, v němž se budou prohánět jeleni, se pak díky studentům dočkaly také nového nátěru dřevěného ohrazení.

uklid-v-zookoutku

Není to navíc poprvé, kdy studenti English College na chvíli vyměnili učebnice a sešity za rukavice a motyky, hrábě nebo vidle. Anglické gymnázium s námi pravidelně spolupracuje již od roku 2013, každoročně studenti vypomáhají buď v některém z lesních úseků, o které pečujeme, anebo jako letos, v zookoutku.

Velmi si ceníme práce, kterou studenti v zookoutku odvedli, a rádi bychom všem zúčastněným za naši organizaci i za obyvatele zookoutku poděkovali. Děkujeme, že neváháte pomoci dobré věci a nelekáte se přitom ani práce náročné a namáhavé.