Zahradnictví Ďáblice prodlužuje otevírací dobu. Nakoupit můžete i v sobotu

15. 9. 2023

Přichází podzim a s ním se zkracují dny, ale naše Zahradnictví Ďáblice pro vás otevírací dobu naopak nyní prodlužuje. Až do konce listopadu máme otevřeno i v sobotu od 8 do 14 hodin. Ve všední dny vám naši zahradníci budou déle k dispozici také od středy do pátku, a to od 7 až do 17:30, v ostatní dny pak do 15:30.
nechte se přilákat na barevnou záplavu vřesů

Stálou nabídku jehličnanů mnoha druhů a kultivarů nebo nejrůznějších stálezelených či opadavých keřů, na jejichž pěstování se zahradnictví zaměřuje, doplňují nyní například vřesy a vřesovce, které se hodí nejen na zahrady a skalky, ale můžete si jimi zpestřit také balkon či jen truhlík na okně. Vybírat můžete z nepřeberné škály barev jejich květů od bílé, přes růžovou až po karmínovou. V barevnosti jim směle konkurují také tradiční chryzantémy, které skvěle dokáží rozsvítit podzimní zahradu.
Ceny vřesů (Calluna vulgaris) se pohybují podle velikosti od 38 Kč do 90 Kč. V nabídce máme varianty jak samostatně růžové a bílé, tak mix dvou či tří barev v jednom květináči. Vřesovce (Erica carnea, Erica darleyensis) jsou za 60 Kč.

podzimní nabídka

Nyní začíná ten správný čas k sázení jehličnatých dřevin, kterých máme na výběr nepřeberné množství, od borovic (Pinus) po tůje (Thuja occidentalis). Nabízíme rostliny zapěstované v kontejnerech i rostliny s kořenovým balem tzv. balové, které vyrostly na záhonech přímo v zahradnictví a na podzim se čerstvě vyrývají. Aktuálně jsou připraveny k odběru balové rostliny jehličnanů Pinus leucodermis ´Compact Gem´, Pinus mugo ´Grune Welle´, Pinus mugo ´March´nebo Pinus nigra ´Green Tower´ a budeme postupně přidávat i další druhy. Jehličnany a stálezelené listnáče je vhodné sázet od září do poloviny října. O něco později (od poloviny října až do zámrazu) se začínají sázet všechny ovocné stromy a keře. Okrasné opadavé listnáče můžeme začít sázet ještě o něco později, nejlépe až po opadu listů, obvykle od konce října.

Všechny dostupné druhy, velikosti a ceny najdete v našem ceníku.
Zastavte se a využijte při svém nákupu poradenské služby od našich zkušených zahradníků. Naše zahradnictví má opravdovou tradici dlouhou již téměř 100 let.