Zvířecí pacienti jako hrdinové z pohádek. Poslechněte si příběhy ze záchranné stanice

7. 9. 2023

Víly, draci a princové? To jsou známé pohádkové bytosti. Ale co třeba takový ježek s poraněnou packou, veverčí sedmerčata nebo nedočkavá malá sýkorka? Že pohádkovými hrdiny se můžou stát i zvířecí pacienti – anebo taky jejich lidští zachránci, ukazuje nová série edukativních pohádkových příběhů projektu Čas na pohádku. V první polovině letošního roku vznikaly ve spolupráci s naší Záchrannou stanicí hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Teď už jsou všechny tři online a najdete je na YouTube kanálu Čas na pohádku.

Věděly by vaše děti, jak se zachovat, kdyby venku v přírodě nebo klidně na ulici ve městě narazily na zraněné divoké zvíře? A věděli byste to vy? Pusťte si společně některou z pohádek o záchranné stanici a budete mít jasno.

Ježek a kouzelné číslo. První z pohádek vypráví o zraněném ježkovi, který se nutně potřebuje dovolat do zvířecí nemocnice.

O sýkorce. Hrdinkou té druhé je malá sýkorka, která se tak nemohla dočkat, až poprvé vyletí z hnízda – až z toho mohl být pořádný malér.

Sourozenci z Ořechovky. A třetí je plná veverek: Na stromě v parku na Ořechovce se narodila veverčí sedmerčata. Sedm veverčích trpaslíků, to je spousta radosti. Jenže na takové prcky číhá kolem taky spousta nebezpečí.

Jsou to pohádky, takže zase tak moc neprozradíme, když slíbíme, že to dopadne dobře.

A naštěstí mnoho podobných zvířecích příběhů končí právě tak dobře i ve skutečnosti. Protože i ve skutečném světě se najdou lidé, kteří nejsou lhostejní vůči svému okolí.

A to mluvíme i o vás! ❤ Protože spousta z vás se o naší stanici dozvěděla právě tak, že chtěla nějakému takovému zvířeti v nesnázích pomoct. Děkujeme za to a děkujeme za osvětu a skvělou spolupráci Kamile Havelkové, která projekt Čas na pohádku připravuje a která všechny tři pohádky načetla.

Podívejte se, jak se pohádky natáčely! Video najdete u nás na Instagramu: