Zvířecí pacienty můžete podpořit nákupem našich kalendářů nebo vykrajovátek

25. 11. 2022

Chcete podpořit toho, kdo to opravdu potřebuje, i když si o pomoc neumí sám říct? Nebo hledáte smysluplný dárek pro někoho ze svých blízkých? S obojím vám dokážeme poradit. 🙂 Tento týden jsme zahájili prodej nové sady našich charitativních zvířátkových vykrajovátek a také kalendářů na rok 2023 s fotografiemi pacientů naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Veškerý výtěžek z prodeje těchto produktů putuje na péči o zraněná a jinak handicapovaná divoká zvířata a na nákup krmení a vybavení. Můžete tak přispět na dobrou věc a ještě vyřešit některé z Ježíškových dilemat. Vykrajovátka i kalendář seženete přímo u nás ve stanici nebo na některém z našich prodejních míst.

Vykrajovátka na cukroví

Po kilech se o Vánocích nemusí jen přibírat, po kilech se dá taky pomáhat. 🙂 Přesně jedno takové „kilo“ stojí naše nová sada vykrajovátek, ideální na vánoční pečení. Loni jsme měli veverku, ježka a kachňátko, v letošním balíčku (jedna sada za 100 Kč) najdete vykrajovátka ve tvaru labutě, srnečka a zajíčka. (Rádi dodáváme, že součástí sady je taky povznášející pocit z dobrého skutku, takže i kdybyste potom náhodou snědli všechno, co s našimi vykrajovátky upečete, na váze to určitě nepoznáte, ale to si musí samozřejmě každý ověřit sám. 🙂 )

DSB_4482

Kalendář Oči pražské přírody 2023

Každému fanouškovi divoké přírody určitě uděláte radost i naším novým kalendářem. Po celý rok 2023 budou po vás (nebo po tom, koho obdarujete) pokukovat Oči pražské přírody. Do kalendáře jsme vybrali 12 portrétů, které zblízka zachycují naše „modely“ a „modelky“ z řad zvířecích pacientů, o které se v záchranné stanici staráme a kterým se snažíme pomáhat vracet se zpátky do volné přírody. Například v lednu tak po vás hodí očkem poštolka obecná, v dubnu padnete do oka kachně divoké a během listopadu vás bude jako oko v hlavě střežit kalous ušatý. A kdo by se chtěl rovnou zeptat, tak ano, vzhledem k tomu, kolik každý rok přijmeme ježků, v kalendáři samozřejmě nemůžou chybět alespoň jedny „ježkovy voči“. 😁 Kalendář je nástěnný, má velikost A3 a stojí 225 Kč.

DSC_1548

Mrkněte, jak kalendář vypadá uvnitř. ⬇️

Pro vykrajovátka, kalendář nebo pro obojí si můžete dojít:

📌 přímo k nám do stanice (Mezi Rolemi, Praha 5) každý den včetně víkendů od 8 do 20 hodin,

📌 do ekocentra Prales (Mladoboleslavská 953, Praha 19) ve všední dny od 7 do 15:30,

📌 do Zahradnictví Ďáblice (K Zahradnictví 582, Praha 8) během otvírací doby – do konce listopadu v pondělí a v úterý od 7 do 15:30, od středy do pátku od 7 do 16:30 a v sobotu od 8 do 14 hodin, od prosince potom ve všední dny od 7 do 15:30,

📌 nebo do centrály Lesů hl. m. Prahy (Práčská 1885, Praha 10) po domluvě na telefonním čísle 775 018 624 nebo 778 883 162. Na této adrese máme k dispozici ještě několik krabiček s vykrajovátky z loňské série, takže kdo je ještě nemá a chtěl by si je také pořídit, určitě se o ně nezapomeňte přihlásit.

Pokud nejste z Prahy nebo se na naše prodejní místa nedostanete, můžeme vám kalendář zaslat poštou (s poštovným za 75 Kč). Na e-mail fiserova@lesy-praha.cz napište, o kolik kalendářů máte zájem a kam je chcete zaslat. S potvrzením objednávky vám zašleme údaje k platbě.

Moc si vážíme toho, že na zvířata v nouzi myslíte i v této komplikované době, a děkujeme za veškerou pomoc a podporu, které se nám od vás dostává.