Do Zahradnictví Ďáblice dorazil podzim a s ním nabídka vřesů i delší otevírací doba

16. 9. 2022

Barevné vřesy a vřesovce ozvláštní podzimní záhony i truhlíky. V nabídce ďáblického zahradnictví máme tyto stálezelené keříky v široké paletě odstínů od bílé a žluté až po růžovou a fialovou. Díky prodloužené otevírací době si navíc pro podzimní ozdoby vaší zahrady můžete zajet i v sobotu.

vřesy a vřesovce

Vřesy a vřesovce lze úspěšně pěstovat nejen v zahradách, ale i v nádobách. Mohou být nedílnou součástí podzimních truhlíků i osazovaných nádob na terasách a poslouží také jako dekorace podzimních stolů. V zahradách se jim nejlépe daří na slunném stanovišti s kyselejší půdou ve společnosti dalších vřesovištních rostlin, například azalek a rododendronů.

V Zahradnictví Ďáblice seženete jednobarevné vřesy o výšce 20–25 centimetrů za 69 korun, vybírat můžete mezi růžovými, bílými, fialovými a žlutými odstíny. V nabídce jsou také o něco menší dvoubarevné vřesy za 59 korun. Pořídit zde můžete také stříbřitý drátovec (Calocephalus), jehož deseticentimetrová rostlinka stojí 55 korun. Oblíbenou součástí podzimních výsadeb je také rostlina Hebe, pocházející z Nového Zélandu. Její 10–15 centimetrů vysoké sazeničky seženete za 60 korun.

Aktuální prodejní doba zahradnictví je v pondělí a úterý od 7 do 15:30 hodin, ve středu, čtvrtek a pátek pak nakoupíte dokonce do 17:30 hodin. Zároveň máme otevřeno i v sobotu, a to od 8 do 14 hodin. Na prodejně vás obslouží zkušení zahradníci, kteří umí poradit při výběru z široké nabídky mnoha druhů květin, keřů a stromů.