POZVÁNKA: V Divoké zahradě Hostivař vystavíme snímky Czech Nature Photo

3. 6. 2020

V pátek 5. 6. 2020 v areálu naší Divoké zahrady Hostivař zahájíme venkovní výstavu vybraných soutěžních fotografií z letošního ročníku fotografické soutěže Czech Nature Photo, která veřejnosti představuje nejlepší snímky přírody fotografů z České republiky a Slovenska. Protože nás spojuje snaha vzdělávat veřejnost v oblasti ochrany přírody i touha ukázat, jak pestrá a velkolepá příroda kolem nás je, stali jsme se v letošním roce jedním z partnerů soutěže.

Fotografové do soutěže přihlásili fotografie pořízené v nejrůznějších částech světa, pro tuto výstavu jsme však vybírali pouze z těch snímků, které zachycují krásu a rozmanitost české přírody. Protože právě naše nejbližší okolí určuje skutečnou podobu a kvalitu našich životů a protože právě naše nejbližší okolí můžeme svými každodenními rozhodnutími nejvíce ovlivnit.

Výstavu zahájíme v pátek 5. června v 10 hodin při příležitosti Mezinárodního dne životního prostředí. Fotografie si na místě budete moci prohlédnout až do 6. 7. 2020. Areál je volně přístupný.

ptaci-volne-zijici_155_rolin-patrik_913_kukuk_001

Patrik Rolín, 2. místo v kategorii Ptáci

Czech Nature Photo 2020

Do soutěže Czech Nature Photo 2020 se přihlásilo 229 soutěžících, kteří porotě zaslali dohromady 1 792 snímků. Soutěžilo se v 11 kategoriích: Savci, Ptáci, Plazi, Obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby, Krajina, Zvířata v lidské péči, Série, Cena za nejlepší fotografii české přírody, Příroda v Praze, Ohrožené druhy a jejich ochrana.

Soutěž Czech Nature Photo doplňuje „sesterskou“ soutěž Czech Press Photo, která má více než dvacetiletou tradici a která vybírá ty nejdůležitější reportážní snímky daného roku. Soutěž Czech Nature Photo organizuje společnost Czech Photo Centre ve spolupráci s Czech Photo o.p.s., pod záštitou hlavního města Prahy, Ministerstva životního prostředí a Prahy 13.

Více informací o soutěži i všechny vítězné snímky Czech Nature Photo 2020 naleznete na webových stránkách ww.czechphoto.org.

V rámci naší spolupráce se soutěží Czech Nature Photo se 11. 6. 2020 v 18 hodin v galerii Czech Photo Centre uskuteční přednáška pro veřejnost o práci naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, kterou povede vedoucí ošetřovatelka Ing. Zuzana Pokorná, Ph.D. Vstup je zdarma, je ale třeba se předem registrovat.

prednaska-czech-photo-centre